Ikkunalaudalla kodissa Moro Kynttilä Designin käsintehty pieni betonitarjotin, jonka päällä on kultaisessa metallipurkissa soijavahakynttilä ja betonista tehty valkoinen kynttilänjalka, jossa olevaa keltaista kynttilää juuri sytytetään.

Sisusta kotisi hyvinvointiasi tukemaan

Ensimmäinen blogikirjoitukseni on omistettu hyvinvoinnille. Mielestäni se on tärkein näkökulma kun miettii kodin sisustamista. Ei se miltä koti näyttää ulospäin, vaan se miltä sinusta tuntuu kun vietät aikaa kodissasi. Mitä sinun tulisi sitten huomioida kun haluat sisustaa kotisi harkitusti ja tiedostavasti, niin että siellä oleminen saa hyvinvointisi lisääntymään ja tuo arkeesi iloa?
Hyvinvointiin liittyvät asiat ovat minulle todella tärkeitä. Moro Kynttilä Designin soijavahakynttilät ja betonituotteet syntyvät tarkkaan valituista ja luonnollisista raaka-aineista: soijavahasta, luonnollisista öljyistä, aidosta puusydämestä, kotimaisesta betonista ja korkista. Tällaisten luonnollisten raaka-aineiden kanssa haluan tehdä työtä. Ne tuovat tuotteisiin mielestäni myös luksusta, joka ei sekään ole arjessa pahitteeksi.
Soijavahakynttilä puusydämellä pöydällä pellavaliinan päällä
Hyvinvointia voi tukea omassa kodissaan monin pienin teoin. Listaan tässä muutamia:
  1. Valitse värit ja kuviot, jotka tuovat mukanaan viihtyisyyttä ja puhuttelevat sinua hyvällä tavalla. Valitse kokeilemalla värit, jotka sopivat yhteen ja tuovat huoneeseen oikeanlaista tunnelmaa.
  2. Valitse laadukkaat ja aikaa kestävät materiaalit, jotka tekevät kodista mukavan, huolettoman ja saavat sen tuntumaan luonnolliselta. 
  3. Harkitse huolellisesti, mitä tavaroita ja huonekaluja haluat tilaan. Poista ylimääräiset tavarat ja pidä tila siten selkeänä ja raikkaana.
  4. Luonnonvalo ja luonnollinen valo ovat tärkeä osa hyvinvointia ja lisäävät viihtyisyyttä. Kynttilöillä saa tunnelmaa, joka rentouttaa ja hidastaa rytmiä. 
  5. Tuo tila yhteen oikeanlaisilla sisustuselementeillä. Valitse ja sijoita koriste-esineitä harkiten, jotta saavutat harmoniaa ja kauniita yksityiskohtia. 
  6. Käytä pieniä esineitä, jotka lisäävät tunnelmaa ja korostavat huoneelle sisustamaasi tunnelmaa. 
  7. Valitse sisustuselementtejä, jotka edustavat omaa persoonaasi ja suhdetta ympäristöösi. Huomioi muodot, jotka kuvastavat sinulle tärkeitä asioita ja muistoja.
  8. Älä unohda kotisi tuoksua. Jokaisella kodilla on ominaistuoksu, ja siitä voi muokata valitsemalla tunnelmaa luovan ja mielialaasi vaikuttavan tuoksukynttilän, joka on kuitenkin sisäilmalle turvallinen.
Kaikkien kohtien toteuttaminen kerralla voi tuntua raskaalta. Valitse yksi ja lähde siitä liikkeelle. Pienin askelin. Mitä näistä sinä olet kotisi sisustuksessa jo huomioinut? Toivon sinulle ihania ja hyvinvoivia hetkiä rakkaassa kodissasi!
 
Katariina Kovanen-Piippo / Moro Kynttilä Design 
Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.